Jubileum-bedevaart SITTARD-KEVELAER op maandag 9 september

Ieder jaar organiseert de Broederschap Sittard-Kevelaer een drukbezochte bedevaart naar de Duitse stad Kevelaer waar Maria is verschenen. In 2019 viert deze Broederschap een bijzonder jubileum. De eerste bedevaart vanuit Sittard naar Kevelaer dateert van 1669. Dit jaar herdenkt de Broederschap dus dat 350 jaar geleden de eerste bedevaart van Sittard naar Kevelaer trok. Daarmee is deze bedevaart niet alleen een van de grootste, maar ook een van de oudste bedevaarten vanuit Nederland naar deze bekende bedevaartsplaats.

Op zaterdagavond 7 september is om 18.00 uur in de St. Petruskerk (Grote Kerk) te Sittard een dankdienst met aansluitend een receptie in café Dwaesj aan de Stationsdwarsstraat.

Op maandag 9 september is dan de grote bedevaart naar Kevelaer. Deze hele dag zal Kardinaal Willem Eijk, Aartsbisschop van Utrecht, bij ons zijn om samen met ons het jubileum te vieren. Bovendien zal aan elke pelgrim een speciale jubileumspeld worden uitgereikt. Deze jubileumspeld wordt alleen in dit jubileumjaar uitgereikt. Meld u daarom op tijd aan!

 Er zijn opstapplaatsen in verschillende wijken en dorpen – waaronder ook Leyenbroek en Ophoven – waarna alle bussen zich verzamelen bij “Op de Vos” in Nieuwstadt. Vandaar is om 8.30 uur het gezamenlijke vertrek naar Kevelaer. Het programma in Kevelaer is:
10.15 uur    Aankomst in Kevelaer, waarna processie naar de basiliek.
10.30 uur    Pontificale Hoogmis in de basiliek, waarna processie naar de Kaarsenkapel.
15.00 uur    Grote Kruisweg in het Mariapark en kleine Kruisweg in de Pax Christikapel.
17.30 uur    Plechtig Lof in de Basiliek.
Aansluitend trekken we in processie langs de Genadekapel en daarna gaan we weer terug naar de bussen voor de terugreis naar huis.
Tussen de plechtigheden is er voldoende tijd voor ontspanning. Zo zijn in het gezellige stadje tal van winkels en restaurants.

Aanmelden: Buskaarten zijn tot dinsdag 27 augustus verkrijgbaar bij:
(voor Leyenbroek) dhr. P. Haas, Gelrestraat 14, 6151 JA Munstergeleen, tel. (046) 4512009;
(voor Ophoven) mevr. Vahsen, Rijksweg Zuid 122-6, 6134 AD Sittard, tel. 06-54290322.
Een buskaart kost € 18,-- per persoon. Bij deelname krijgt u de jubileumspeld gratis (zolang de voorraad strekt).
Vraag bij uw contactpersoon naar de vertrektijd van uw bus!
Denkt u aan een geldig paspoort of identiteitsbewijs voor die dag!

Meer weten?
Meer informatie? Bel met de heer Frans Tummers: telefoon (046) 4520590.

Wilt u nog meer weten? In dit jubileumjaar verschijnt een fraai vormgegeven boekje over de Broederschap Sittard-Kevelaer en de eeuwenoude bedevaart. In de voorverkoop kost dit € 10,- en is te bestellen via uw contactpersoon. Op de bedevaartsdag zelf betaalt u € 12,- voor het boekje.

Afdrukken