logo_ck met tekst.png

Kerkbalans en uw Belanstingaangifte

Reeds eerder hebben wij u eraan herinnerd, dat er mogelijkheden zijn om uw jaarlijkse bijdrage aan Kerkbalans (vroeger genoemd de “gezinsbijdrage”) als gift af te trekken van uw inkomen. Waar tot voor enkele jaren deze gift notarieel in een akte moest worden opgenomen, kan dit inmiddels via een door de parochie als ontvanger van de gift worden vastgelegd. Verschillende parochianen hebben inmiddels een dergelijke overeenkomst laten opmaken, waarbij men zich voor vijf jaren tot het doen van de overeengekomen gift verplicht.  Vanwege de aftrekbaarheid op het inkomen betaalt de fiscus een niet onbelangrijk deel mee, wat voor sommige parochianen een reden is om de gift te verhogen en uiteindelijk netto ongeveer hetzelfde bedrag als vroeger af hoeven te dragen. Voor de schenker en voor de ontvanger een meevaller. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met onze penningmeester, Piet Schoenmaeckers, tel. 0464527483 / 0627482698.

Het zal u duidelijk zijn, dat de jaarlijkse actie Kerkbalans een dezer dagen weer van start gaat. Kerkbalans is bedoeld ter financiering van de kosten van de parochies en bisdom. Met deze inkomsten moeten wij als parochie het levensonderhoud van onze priesters bekostigen; maar ook het onderhoud van onze kerk en pastorie en de verzorging van de erediensten komen geheel voor onze rekening. Waar nog gedacht wordt dat wij van overheidswege financieel gesteund worden, moet dit helaas ontkend worden. Alle kosten komen voor onze rekening. Helaas kunnen de inkomsten via Kerkbalans, misstipendia en collectes tijdens de erediensten deze kosten bij lange na niet opvangen. Jaarlijks zien wij deze inkomsten terug lopen. Gelukkig bezit onze parochie onroerend goed waar wij huurinkomsten uit ontvangen.

Als vaste deelnemer aan Kerkbalans geven wij bij overlijden met uitvaart in onze kerk een belangrijke korting op de kosten van de Eucharistieviering. Laat u bij uw nabestaanden wel vast leggen dat u bij overlijden begraven wil worden via onze parochie.

Naast de betrokkenheid bij onze parochie zijn er ook parochianen die niet het instituut van onze kerk maar wel het mooie kerkgebouw en de Andreaskapel aan de Leyenbroekerweg aan het hart gaan. Zij doen jaarlijks een gift voor het behoud van deze voor Leyenbroek en zelfs geheel Sittard zo belangrijke gebouwen.
De vaste deelnemers weten ons wel te vinden en misschien wil u, die nog niet aan Kerkbalans mee doet, toch ook een bijdrage doen. Mag ik u vragen hier eens over na te denken. Hartelijk dank allemaal.

Uw bijdrage kunt u doen door overboeking naar onze bankrekening onder nummer
NL 50 INGB 000 10 54 286.

Het Kerkbestuur

Afdrukken E-mail

Kerkelijke uitvaart ook tijdens Corona mogelijk

Het is in veel overlijdensadvertenties te lezen “Vanwege corona heeft de uitvaart in stilte plaatsgevonden.” Dat mag natuurlijk, als het een keuze van de familie is. Maar dat hoeft niet. Ook tijdens de pandemie kan er een gewone kerkelijke uitvaart plaatsvinden.

Uitvaarten zijn zelfs de uitzondering, waarbij meer dan 30 personen aanwezig mogen zijn. Zelfs 100 als de grootte van de kerk of het crematorium dat toelaten, want de anderhalve meter afstand moet natuurlijk wel in acht kunnen worden genomen. Maar ook als het aantal aanwezigen noodgedwongen kleiner is, is een kerkelijke uitvaart goed mogelijk. Dit geldt zowel voor een uitvaart in de kerk als voor begeleiding naar een crematorium.

Kerkbalans

Enkele parochianen, die elk jaar een bijdrage leveren aan Kerkbalans voor het in standhouden van onze parochie, hebben hun bijdrage voor dit jaar nog niet voldaan. Natuurlijk, het kan nog want het jaar is nog niet om. En natuurlijk kunt u ook om de twee jaren ineens betalen omdat het fiscaal aantrekkelijker voor u is. In beide gevallen kunt u dit artikeltje naast u neerleggen.

Maar mocht u het vergeten zijn, dan vragen wij u vriendelijk dit voor het einde van het jaar alsnog te doen.

Of twijfelt u of u nog wel mee wil doen, dan is het goed om u af te vragen of het voor u niet de moeite waard is het mooie kerkgebouw aan de Leyenbroekerweg en de intentie van onze parochie te ondersteunen. Ook een parochie, die geen subsidie van overheidswege krijgt, ziet de kosten ieder jaar oplopen. Alle giften zijn welkom. Wij rekenen graag op u.
Hartelijk dank weer.

Het Kerkbestuur.

Sieskes

Beste gasten

Kerstmis in deze corona tijd is helaas heel anders .
Wat jammer ,dat we het niet samen kunnen vieren .
Maar wij willen u laten weten, dat we aan u denken.
U kunt ons aan uw deur verwachten met onze kerstwens .

We kijken terug op een bijzonder jaar.
Wij wensen U allen hele fijne feestdagen.
En hopen dat 2021 ons allemaal,
gezondheid ,liefde en geluk zal brengen .
En alleen samen maken we een succes van het nieuwe jaar .

Blijf gezond ....en zorg goed voor uzelf en elkaar.
.
Groetjes van de Sieskes,

Marja ,Tilly, Mary-lou en John.

logo_ck_small.png